Играчки, проходилки, бънджи

към началото / всички стоки
3D пъзел - Саграда Фамилия

3D пъзел - Саграда Фамилия

цена: 22'90лв

„Саграда Фамилия“ е пълното наименование на базиликата и изкупителния храм на Светото семейство, намиращи се в каталунската столица Барселона. Строежът ѝ започва през 1882 г., като година по-късно за главен архитект е назначен гениалния архитект Антонио Гауди. Именно негова е заслугата за най-голямата атракция в Барселона.
„Саграда Фамилия“ е символ на каталунския град и връх в гениалната работа на Гауди. Сградата представлява масивна римокатолическа църква, на която отдава живота си именития архитект. Той прекарва последните си дни на строителната площадка като постоянно променя различни орнаменти по храма. Дори разпродава имуществото си, за да финансира проекта на живота си. Антонио Гауди изцяло променя стила на базиликата като от неоготическа, той я превръща в модернистична. Цялата „Саграда Фамилия“ е отрупана с природни мотиви като глухарчета, слънчогледи, палми, цветя и любимите на архитекта лилии.
„Саграда Фамилия“ изобразява раждането, живота и смъртта на Христос и именно затова във всяка нейна част се крие християнски символ. Църквата има 18 кули, които символизират 12-те апостола, 4-те евангелиста, Дева Мария и най-високата – Исус Христос. Трите основни фасади се отъждествяват с Рождеството – на изток, Славата – на юг и Страстта – на запад.
Макар, че е посещавана от милиони туристи, храмът и до днес не е завършен. Въпреки това църквата е включена в световните обекти на ЮНЕСКО, а през ноември 2010 е осветена от Папа Бенедикт XVI и е провъзгласена за базилика. Очаква се храмът да бъде довършен през 2026 г., когато се навършват 100 години от смъртта на Гауди. А дотогава, „Саграда Фамилия“ е отворена като музей, в който се съхраняват скици и макети на катедралата, както и бюста на Антонио Гауди.


3D пъзелът-макет е:

  • лесен за сглобяване
  • не са необходими инструменти за направата му
  • образователен
  • пресъздава оригинала с точност и детайлност
  • частите са предварително оцветени по подобие на оригинала
  • частите на макета са изработени от пенокартон
  • съдържа 194 части

Сходни стоки

реклама
Стоки по категории