Бременност

към началото / всички публикации

Първия преглед при гинеколога

назад / Категория: Бременност


Първия преглед при гинеколога, младата жена трябва да направи още през пубертета. Много жени обаче оставят тази неприятна процедура за момента, в който разберат, че са бременни. Така наред с другите страхове, добавят още един, защото всяко ново нещо е плашещо.

Ако все пак случаят е такъв, жената трябва да прояви смелост и максимално бързо да си запише час за гинеколог и да го посети. Окончателното установяване на бременността, провеждането на профилактични изследвания и съветите на специалиста, са жизнено важно за бъдещата майка и нейното дете.

Как да избера подходящ гинеколог?

Първо гинеколога трябва да е добър специалист. Днес има предостатъчно информация за да се проучи. Освен това препоръката от приятелки или пък от опитни жени, често е добър вариант.

За някои жени е важен полът на гинеколога. В това отношение всяка жена трябва да избере мъж или жена за свой гинеколог, според това при кого ще се чувства по-спокойна и сигурна.

За по-чувствителните жени е важен и характерът на лекаря. По време на бременност, те стават още по-чувствителни и се нуждаят и от подходящо внимание и подход. Затова, ако има избор, бременната жена може да избере и гинеколога с по-приятен за нея темперамент и подход.

За някои жени, които не обичат да спазват правила, пък трябва да осъзнаят, че за доброто на детето се нуждаят от по-строг наблюдаващ лекар, който да им налага дисциплина.

След избора на специалист, той трябва да се посети в най-кратък срок. Понякога бременната жена, поради несигурност или каприз, сменя няколко гинеколога за да намери най-добрия. Този избор е възможно да е субективен, но в края на краищата бременната жена, трябва да се чувства спокойна със своя лекар.

При първия преглед бременната жена трябва да има придружител. Хубаво е това да бъде партньорът й или пък майка й, приятелката или човека, когото е избрала да я подкрепя.

Подходящо облекло за прегледа са пола и блуза и обувки, лесни за събуване. Хубаво е да се носят и салфетки, защото след ултразвука те вечно не достигат.

Помолете гинеколога да ви запише съветите, да ви даде брошура или пък сами си записвайте на лист или диктофон, какво ви съветва.

Коментари

Детски стоки

Стоки по категории