Обзавеждане за детска стая

към началото / всички стоки
Анатомично гнездо COCOONaBABY

Анатомично гнездо COCOONaBABY

цена: 321'00лв

Анатомично гнездо COCOONaBABY®, което се използва в родилни и неонатологични отделения в Европа и България (Размери 1 и 2), се предлага и в размер 3 (за бебета над 2,800 кг) за ползване при завръщането им у дома.

Помага на новороденото възможно най-плавно и спокойно да се адаптира към живота след раждането си. Нежно обгръща бебето, като му осигурява сигурно и успокояващо място, което напомня заеманата позиция в майчината утроба. Бебето е в леко свито положение, ограничаващо появата на основните неразположения, които могат да го притесняват в първите месеци. Тази полу-фетална поза спомага за минимизиране на риска от появата на колики и намаляване ефекта при често срещания стомашен рефлукс, ограничава риска от „плоска глава“ (плагиоцефалия). От изключителна важност е факта, че качеството и продължителността на съня са подобрени – тоест Вашето дете ЩЕ спи спокойно и продължително. Не на последно място е и факта, че се подобрява контакта на бебето със зоабикалящите го хора, бебето вижда ръцете си, може да допира лицето си. Подпомага се и развиването на фината моторика на новороденото.

В комплекта са включени: подвижен адаптор, който позволява на „гнездото“ да расте заедно с бебето. (Нормално е към четиринадесетата седмица крачетата му да излизат от края на гнездото.), колан за през корема, който поддържа бебето в идеално положение, без да ограничава свободата му на движение, калъф-чаршаф от висококачествен памук Fleur de Coton® 100% памук.

Опции: резервни калъфи-чаршафи от гладък или памук Fleur de Coton®, органичен памук или в цвят, COCOBAG™ - спално чувалче; резервно коланче за през корема от памук Fleur de Coton®, резервна подпора за под коленете.

Cocoonababy се ползва до момента, когато бебето може самостоятелно да се обръща от гръб по корем или обратно и показва желание да „излезе“ от гнездото. Обикновено между 3 – 4 и 4,5 месечна възраст при родени на термин деца.

Сходни стоки

реклама
Стоки по категории