Правилният избор на спално бельо за деца

blankВсеки родител иска да купи най-доброто за своето дете. Това важи и когато става въпрос за избора на спално бельо за детското креватче. То е от значение и трябва да се подходи с внимание. Избора на спално бельо има връзка със спокойния сън на вашето дете. То трябва да е уютно и приятно.

Когато избирате спално бельо за детската стая, обърнете внимание на материалите. Много е важно вашето дете да бъде оградено само от естествени материали, които са анти-алергични и не крият риск да раздразнят кожата. Избирайте материали, които са приятни на допир и галят кожата. Хубавите материи са памук, хасе, кретон, сатен и др. Всичките са подходящи за спално бельо на вашето дете.

При новородените материята е от изключителна важност. За бебетата купете завивки от сатен, той е с по-висока цена, но си заслужава. За по-голямо дете става и памучно спално бельо. Всички платове имат различни свойства. Сатенът е много здрав плат и издържа на много пранета, за разлика от памучните завивки.

Цветовата схема също е от съществено значение за спокойствието и съня на вашето дете. Всички деца харесват цветовите комбинации, но всяко дете си има любими рисунки и цветове. Ако все още не сте запознати с предпочитанията на детето си, ето някои съвети как да изберете.

За бебетата най-добрите завивки са в нежни цветове, които да действат успокояващо. Като например карамелено, розово, светло синьо и т.н. По възможност да няма шарки.

Ако децата ви са по-големи, там ограничения няма. За тях биха били подходящи някакви рисунки или анимационни герои върху завивките. Цветовете са индивидуални при всяко дете. Ако имате спокойно дете, заложете на ярки цветове. Те ще му подействат стимулиращо. Ако детето ви е хиперактивно, то най-подходящи са нежните и спокойни цветове. Такива, които ще му действат успокояващо. Спазвайки тези прости правила, ще направите най-добрият избор за спално бельо на детската стая.