Плюсовете на бременността

blankНай-големият плюс на бременността е чудесен: след девет месеца майката гушва най-сладкото и прекрасно нещо на света – бебето. Но има ли други предимства през месеците в очакване? Бременността е дар! Има толкова много хубави неща, свързани с нея:

Започват да се усещат ползите от бременността, дори при самото и планиране. Оставяте цигарите и алкохола, започвате да пиете витамини. Минавате на обстоен преглед. Грижата за тялото, зъбите… Преминаване към по-спокоен, организиран и здравословен начин на живот.

Щом разберете добрата новина, че бременността е факт, всичко не здравословно окончателно напуска живота ви. Получавате повече уважение, грижи и внимание от половинката си и от околните.

При много жени периодът на очакване ги прави по-красиви, те буквално засияват. Косата става по-здрава и лъскава, кожата се изчиства.

Най-после идва времето, в което можете да спите и да си почивате колкото ви душа иска. И никой не може да ви упрекне, че нищо не е пипнато вкъщи, а вие си лежите. Все пак си почивате заради бебето.

Бременността води до нов етап в отношенията с половинката ви. Той е станал толкова мил и грижовен, толкова внимателно се отнася към вас.

Когато коремчето ви започне да се вижда, ви отстъпват място в автобуса, пускат ви в аптеките и магазините, без да чакате на опашката…

Ако работите, колегите  също ви пазят и ви подкрепят, поемат част от задачите.

Променя се светогледът на бъдещата майка  и целите й в живота. На преден план е важната мисия –  нов живот, който ще бъде смисълът на нейното съществуване. И всичко останало отива на заден план.

Фигурата на бъдещата майка става по-закръглена, женствена. А бюстът какъв е станал…  Ето, че си имало и хубави страни!

Идва време за шопинг и обновяване на гардероба. Толкова интересни дрехи за бременни правят напоследък, че ще ви се прииска по-скоро да започнете да ги носите.

Толкова забавно и вълнуващо е да пазарувате и малки дрешки, направени като за кукли, играчките, мебелите, разните аксесоари, които ще са ви необходими за отглеждането на бебето…

Неповторимите емоции:

  • Положителният тест. Той е вашият първи поздрав от хлапето ви.
  • Казали сте на половинката си, че ще става татко. Сега половинката ви обича вас – в множествено число. Това е толкова приятно!
  • Първата „снимка“ на бъдещото ви бебе.
  • Моментът, когато научавате пола на бебето. Дори и да сте искали преди това то да бъде момченце или пък момиченце, ако не съвпадне с очакванията ви, пак ще бъдете много щастливи. Ще можете да избирате име и да мечтаете за бъдещето по-реално.
  • Гордо и внимателно ще носите коремчето си и много ще го обичате защото всички ще ви гледат с умиление и възторг.
  • Мърдането на бебето. Сапунени мехурчета. Пеперуди в корема. Виждате една малка петичка… А лицето на половинката ви е толкова учудено и щастливо.

И на финала, мечтаното и сънувано бебче ще бъде в ръцете ви. Не е ли удивително всичко това?