Наръчник за избиране на бебешки дрехи

blankВ днешно време пазарът е залят от огромно разнообразие различни производители на детски и бебешки дрешки – можете да срещнете дрехи Guess Kids, Mayoral, Boboli и стотици други, кои по-известни, кои – не чак толкова. Разбира се, това всъщност не улеснява избора ни, а донякъде го затруднява, тъй като трябва да навигираме измежду хиляди продукти и модели. Допълнително, ако чакате първото си дете, това означава, че за пръв път ще купувате бебешки дрешки и това никак не е лесна задача. Така че ние ви предоставяме кратък наръчник, който ще ви помогне да изберете правилните детски дрешки.

Първо, важно е да знаете какви дрехи са необходими за вашето бебе. Едно от най-незаменимите неща са пелените, понеже повиването на бебето е препоръчително. В случай, че изберете да използвате памперси (което най-вероятно ще направите),  то е най-добре да закупите 2 до 4 памучни пелени. Пелената също може да бъде използвана при къпане като подложка за под главата на детето ви.

Освен това определено трябва да обърнете внимание на бодитата. Днес на децата са им нужни сравнително малко дрехи, тъй като се цапат по-бавно, благодарение на наличието на памперси. Така че е препоръчително да купите 5-10 бодита. Помнете, че всички бебешки дрешки трябва да са с шевове от външната страна. При избор на боди също трябва да търсите модели, които са лесни за разкопчаване, понеже това ще направи сменянето на памперса по-лесно. Копчетата са най-удобният вариант, но не забравяйте, че не трябва да са стегнати. Също така, платът не трябва да е прекалено тънък, иначе ще се скъса доста бързо.

Други необходими продукти са ританките и камизолките. Силно препоръчително, едва ли не задължително, е да са изработени от естествени материи. Три комплекта би трябвало да са достатъчни, като се има предвид, че бебетата растат бързо и често се налага подмяна на дрехите с такива с по-голям размер. Камизолките с едно копче, намиращо се на рамото, са изключително удобни, още повече, когато са комбинирани с ританки с широк ластик.

Отлична идея е да закупите ръкавички за бебето си, понеже то ще движи ръцете си в произволни посоки и може неволно да се одраска.

Шапките също са едно необходимо облекло. Обаче не забравяйте, че трябва да бъдат внимателно подбрани. Най-добре е да нямат връзки, иначе детето може случайно да се заплете в тях. През първите няколко месеца, 1 топла шапка и 3 тънки такива ще са ви достатъчни.

Чорапките също не бива да бъдат забравяни. Изберете както тънки чорапки, които ще можете да сложите на детето, когато носи само боди, така и дебели чорапки за студените дни.

Накрая, помнете, че е от изключителна важност дрехите да са удобни за бебето ви. А още по-важно е да са изработени от естествени висококачествени материи, иначе детето може да получи кожно раздразнение или алергии. Допълнително – знайте, че дрехите не бива нито да са прекалено широки, нито да са прекалено тънки.

В случай, че сте готови да започнете да купувате дрешки за бебето си и търсите детски дрехи онлайн, ние ви препоръчваме онлайн магазина Crazy Kids, който ви предоставя множество висококачествени модели на достъпни цени.