Как да създадате вашата баня на мечтите?

blankКогато човек помечтае за това къкъв би желал да бъде декора на банята му, в ума му изниква величествен, луксозен и скъп дизайн, а не всеки може да си го позволи. Въпреки това, дори и малка промяна в интериора, може да промени перспективата на банята напълно. Персонализирането на банята може да направи всичко по-освежаващо и релаксиращо.

Тази публикация ще разгледа някои идеи за обновяване на банята, които ще издигнат сутрешните и вечерните рутинни хигиенни навици до едно ново ниво.

  1. Комфортът преди всичко останало. Напоследък все повече хора залагат на шкаф с колонка, в които да организират своите вещи. Шкафовете в банята са едно от първите места, към които повечето хора се насочват преди да започнат деня. Така че е добра идея, собствениците на модерни апартаменти да помислят, какви точно желаят да са те. Шкафовете, етажерките и средствата за организиране на принадлежностите за баня не само следва да допълват дизайнерската концепция и стила на банята, но също така е добре да съответстват на начина на живот, навиците и бюджета.
  2. Баня с дърво – защо не? С развитието на технологиите все повече производители използват именно дърво, което се обработва по специален начин, за да издържи дълго време на влага, корозия и резки смени в температурата. Използването на ценна, рядка дървесина създава топла и спокойна атмосфера. Ако банята се намира в хижа или вила в местност с дървета, естествената дървесина може да свърже пространството с обкръжението. Създаването на цялостен, балансиран интериор става чрез използването на сходни, хармонично съчетани повърхности. Например, в една баня в японски стил, може да се заложи на тиково дърво, от което да бъдат изработени декоративни детайли на плота, мивката или ваната.
  3. Инженерни материали, копиращи естествените. В наши дни много дизайнери използват синтетични материали, напомнящи на камък, шисти, варовик, бетон и дори корк. Те се характеризират най-вече със съвременния си външен вид. Една мивка с асиметрична форма с пиедестал от синтетичен камък може да донесе актуална нотка в модерната баня. Тези материали могат да бъдат особено подходящи при реновиране на традиционен, наследствен дом с модерни детайли на интериорния дизайн. Иновативните материали може да представляват мозаечни плочки за баня, имитиращи естествени мателиали, които създават органичен поглед. Новите материали не отстъпват по нищо на естествените, имат дълъг живот и позволяват да се създават впечатляващи проекти във всички традиционни стилове.